Serverconsolidatie

Met serverconsolidatie zorgen wij ervoor dat de servers van uw organisatie efficiënt zijn ingericht. Met een efficiënte inrichting, bespaart u fysieke ruimte, tijd, stroom én beheerkosten. Daarnaast wordt de capaciteit van de servers dan optimaal benut.

Bij serverconsolidatie wordt het aantal servers en hun capaciteit precies aangepast op uw ICT-behoefte. Maatwerk dus. Aparte servers voor elke afzonderlijk toepassingen - bijvoorbeeld een fileserver, printserver en databaseserver - behoren bij MicroSense tot de verleden tijd. Wij combineren verschillende functionaliteiten op één systeem om zo tot het hoogste rendement te komen. U bespaart ruimte, tijd en geld. U wint flexibiliteit en beschikbaarheid.

MicroSense consolideert zowel naar fysieke servers als naar virtuele servers; servers in de cloud. Serverconsolidatie naar de cloud, komt steeds meer voor. Het principe is hetzelfde als bij fysieke serverconsolidatie. Alleen nu is er maar een fysieke server nodig. Met een extra softwarelaag draaien verschillende virtuele servers op deze fysieke server. MicroSense geeft de voorkeur aan een gevirtualiseerde omgeving omdat virtuele servers beter beheersbaar zijn wat de kans op storingen verkleint.

Serverconsolidatie bij MicroSense

  • Naar fysieke servers en/of virtuele servers in de cloud;
  • Servers ingericht op de ICT-behoefte van uw bedrijf;
  • Keuze uit betrouwbare technieken zoals Microsoft, Citrix en VMware;
  • Zowel lonend voor grote als kleine omgevingen.