Adrian Peptine

Na 1,5 jaar sparen, vertrok ik als 19-jarige met 150 mark op zak uit mijn geboorteland Roemeniƫ. Ik wilde mijzelf ontwikkelen. Er zat meer in mij en ik wist dat als ik dat uit mijzelf wilde halen, ik naar het buitenland moest. Via Polen en Duitsland kwam ik in Nederland.

Na een paar maanden in het asielzoekerscentrum (azc) in Zeewolde, ging ik bij een Amsterdams gezin wonen. Ik kluste onder andere in huis en ik ging studeren; 's ochtends de mts, 's avonds vakken van het havo en vwo. Zo behaalde ik de papieren om naar de hts te gaan. In het jaar 2000 mocht ik mij met trots 'ingenieur' noemen na het afronden van de opleiding 'Industriƫle automatisering' en de extra kopstudie 'Technisch commercieel ingenieur' aan de hts Utrecht.

Voor die extra kopstudie, was een stage vereist. Als vluchteling moest een stagebedrijf verschillende aanvragen indienen. Dit schrikte bedrijven af. Stageplekken werden aan anderen gegeven. Ik sprak mijn vindingrijkheid aan. Ik richtte mijn eigen bedrijf op, de geboorte van MicroSense, en detacheerde mijzelf bij Bouwbedrijf De Jong. Na een jaar werd duidelijk dat meer bedrijven van mijn expertise gebruik wilde maken. Ik ging nadenken; wat wil ik met MicroSense bereiken?

Ik kwam al snel tot de conclusie dat ik met MicroSense een verschil wil maken. Zo ben ik ook als persoon. Altijd in beweging, leergierig, op zoek naar ontwikkeling. Ik wil van betekenis kunnen zijn voor mensen. Het gevoel hebben dat ik ergens aan bijdraag, dat ik iets doe wat er echt toe doet. Dat gevoel is voor mij belangrijk. De dingen die ik doe, moeten daarnaast ook uitdagend zijn. Daar houd ik van. En als ik mijzelf uitdaag, ben ik op mijn best.

Mijn gezin is erg belangrijk voor mij. We zijn een karaktervol, kleurrijk gezin. Bij ons gebeurt altijd wel wat. Ik vind dat ook mooi, wanneer mensen een kleur hebben. Wij hebben ook twee jachthonden. Ik ga graag de natuur in met mijn jachthonden. De jacht is een passie van mij. En als iets je passie is, ga je er meestal vol voor. Dat is ook iets wat ik met MicroSense wil doen; mensen helpen met het vinden van hun passie. Want haal de passie in mensen naar boven, en je hebt de mens op zijn best.